Demarien linja vahingollinen taloudelle

20.2.2023

|

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jouni Ovaska kummeksuu SDP:n julkaisemaa talousohjelmaa. Ovaskan mukaan ohjelma on epäuskottava.

  • Suoria menosäästöjä ei ole uskallettu esittää kuin symbolisesti. Työllisyystoimilla pitäisi rahoittaa suuri osa alijäämästä, mutta työllisyystoimia ei esitetä. Käytännössä puolueen keinot kohdistuvat verotuksen rajuun kiristämiseen.

Ovaskan mukaan kuluneella vaalikaudella SDP ei ole ollut innokas julkista taloutta vahvistaviin toimiin.  Ovaska ihmettelee erityisesti SDP:n yrittäjävihamielisyyttä.  

  • SDP:n vaaliohjelma voi olla jopa vahingollinen taloudelle. Puolue esittää esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämistä, mikä vähentää kannustimia yrittäjyyteen ja työllistämiseen. 

Ovaskan mukaan nyt pitäisi päinvastoin löytää keinoja, joilla parannetaan yrittäjien asemaa. Keskusta on kuluneella vaalikaudella huolehtinut, ettei yrittäjien ja yritysten verotusta kiristä. Tästä puolue pitää kiinni myös seuraavalla vaalikaudella.

  • Yritykset ovat Suomen talouden selkäranka ja niiden toimintaedellytyksistä on huolehdittava. Muuten kasvu, työpaikat ja hyvinvointipalveluiden rahoitus ovat vaarassa.