Hämeenkyröläislähtöinen kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) jätti talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä valtatien 3 Alaskylä-Parkano osuuden parantamiseksi.

11.10.2021

|

Tiedote 11.10.

  • Valtatie 3 Tampereelta pohjoiseen Vaasan ja Seinäjoen suuntaan on yksi valtakunnan tärkeimpiä elinkeinoelämän kuljetusreittejä ja muutenkin keskeisimpiä liikenneväyliämme. Alaskylän ja Parkanon välinen tieosuus ei nykyisellään täytä päätieväylistä annetun asetuksen mukaisia liikenteen sujuvuus- ja turvallisuustavoitteita.
  • Me paikalliset tiedämme, miten vaarallinen tieosuus on kyseessä. Toivon, että nyt saamme tukea myös muista maakunnista.

Ovaskan mukaan Alaskylä-Parkano tieosuus kuuluu pääväylien investointilistan kohteisiin, jonka toteuttaminen olisi mahdollista välittömästi.

  • Suunnitelmat ovat valmiita, mutta rahoitus puuttuu. Hankkeelle tarvitaan perusväylänpidosta erillinen rahoitus väylien kehittämisinvestoinneista ja sen vuoksi olen jättänyt tästä talousarvioaloitteen. Kilpailevia kohteita on paljon, mutta mielestäni tämä Alaskylä-Parkano pitää nyt priorisoida ja hoitaa kuntoon, Ovaska päättää.