Junaliikenteen verkkoyhteyksiin merkittäviä lisäpanostuksia

28.5.2022

|

Valtiovarainministeriö varaa lisätalousarviossa 4,7 miljoonaa euroa junakuuluvuuden kehittämiseen. Kansanedustaja Jouni Ovaska on korostanut junakuuluvuuden tärkeyttä etätyöaikana. Pirkanmaalainen Ovaska kokee asian tärkeäksi myös kotimaakuntansa vetovoiman näkökulmasta.

  • Hybridityö on keskeinen osa nykyistä työkulttuuria ja tulevaisuudessa se tulee lisääntymään. Monipaikkaiseen elämäntapaan kuuluu mahdollisuus tehdä töitä myös junassa.

Lisätalousarviossa osoitettava määräraha on tarkoitettu viestintäyhteyksien laadun parantamiseen matkustajajunissa. Nykyiset verkkoyhteydet eivät kykene vastaamaan vauhdilla etenevään digitalisaatioon. Nopea verkkoyhteys on edustaja Ovaskan mukaan tärkeää nähdä tuottavana investointina eikä kulueränä.

  • Nopeat verkkoyhteydet ovat menestyvän yhteiskunnan perusedellytys. Myös junassa on kyettävä työskentelemään riittävän nopeilla yhteyksillä. Yhteydet on saatava aidosti toimiviksi nopeasti.

Tänään julkaistun Muuttoliike-tilaston mukaan Pirkanmaalla on suurin muuttovoitto 70 vuoteen. Vaikuttaa siltä, että yhä useampi tekee osan työpäivästään junassa.