Ketä puheet EU-erosta palvelevat?

27.1.2023

|

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Jouni Ovaska pohtii Uuden Suomen blogissaan EU:n yhtenäisyyttä ja viime päivien retoriikkaa Suomen EU-erosta. Kirjoituksessaan Ovaska viittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran viime päivien lausuntoihin, joissa hän on toistanut puolueensa tavoitteen pitkällä aikavälillä EU-erosta.

  • Toisaalta on hyvä, että suomalaisille tulee selväksi miten tuhoisaa linjaa Perussuomalaiset todella ajaa. EU-ero ja yhtenäisen Euroopan hajottaminen nimittäin olisi Suomelle ja suomalaisille tuhoisaa. 

Ovaska muistuttaa kymmenistä tuhansista uusista työpaikoista, joita Suomeen on syntynyt EU-jäsenyyden myötä. Lisäksi hän nostaa esiin EU:n onnistumiset rauhan edistämisessä. Kansanedustaja toteaa kirjoituksensa lopuksi, että unionin sisäisen yhtenäisyyden horjuttamisessa häviäjiä ovat Suomi ja suomalaiset.

  • Unionin sisäistä turvallisuutta hajottavat hankkeet hyödyttävät lopulta vain niitä voimia, jotka yrittävät saada läntisen rintaman murtumaan.  

Blogikirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouniovaska/keta-puheet-eu-erosta-palvelevat/?fbclid=PAAaZZ875C4CN1XL6LWNu2B6L9l9hkH7i_Wf5w8nLogTqRFK4bNSnRxRk5JMo