Keskustan pormestariehdokas Ovaska: Lylyn ilmoitus on hyvä uutinen

21.1.2021

|

Keskustan pormestariehdokas Jouni Ovaska on tyytyväinen, kun Tampereen nykyinen pormestari Lauri Lyly ilmoitti pyrkivänsä jatkokaudelle. Ovaska kiittää Lylyä hyvästä yhteistyöstä, johon lähes kaikki puolueet ovat sitoutuneet. Niin sanottu pormestarikoalitio on toiminut Ovaskan mukaan puoluerajat ylittäen.

  • Pormestarina Lyly ei ole toiminut sosiaalidemokraattina, vaan ammattijohtajana. Siksi todella toivon, että hän olisi myös SDP:n ehdokas.
  • Tosin olen huolissani tulevista vaaleista. Pääministeri Sanna Marinin kansansuosion myötä vaalitulos saattaa viedä Tampereen kaupungin vielä enemmän vasemmalle. Nyt valtuustossa enemmistönä ovat vasemmistopuolueet, joihin katson lukeutuvan myös vihreät. Jos määrä tästä vielä kasvaa, saattaa uhkana olla ylimielisyys. Siihen Tampereella ei mielestäni ole varaa. Asioita viedään eteenpäin vain yhteistyöllä eikä sanelemalla.

Ovaskan mukaan perussuomalaiset ovat politiikallaan ajaneet itsensä Tampereella nurkkaan. Yhteistyö heidän kanssaan on vaikeaa, koska yhdessä sovitusta ei aina pidetä kiinni ja valtuustossa he lähtevät pelaamaan omaa peliänsä.

  • Siksi keskustan ja esimerkiksi kokoomuksen on pärjättävä vaaleissa hyvin, jotta keskituloisten, yrittäjin ja tasapainoisen kuntatalouden puolustajien ääni kuuluu entistä paremmin. Koronan jäljiltä kaupunki tarvitsee kauaskantoista talouspolitiikkaa.