Suomen Paralympiakomitean rahoitus turvattava

20.1.2023

|

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska on jättämässä toimenpidealoitteen Suomen Paralympiakomitean toiminnan rahoittamiseksi. Hänen tavoitteenaan on koota aloitteen taakse eduskunnan enemmistö.

Suomen Paralympiakomitea ei saa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää vuotuista valtionavustusta tälle vuodelle. Hakemus jätettiin myöhässä, joten sitä ei lain mukaan voida käsitellä. Paralympiakomitean mukaan syy on huolimattomuusvirhe. Järjestön vuosibudjetti on 3,36 miljoonaa euroa, ja vuoden 2022 yleisavustuksen suuruus oli 2 060 000 euroa, eli kyseessä on merkittävä menetys.

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville henkilöille. Paralympiakomitean tehtävänä on kehittää ja koordinoida suomalaista vammaisurheilua ja -liikuntaa matalan kynnyksen harrastamisesta aina kansainväliseen huippu-urheiluun saakka.

  • Paralympiakomitea tekee merkittävää työtä niin lasten, nuorten kuin aikuisten parissa. Toiminnan turvaamiseksi ja osallistumisen varmistamiseksi valtion on huolehdittava vammaisurheilijoille paremmat mahdollisuudet toimia liikunnan ja urheilun parissa.
  • En halua olla luomassa ohituskaistaa tällaisten virheiden korjaamiseksi. Mutta koska kyseessä on valtakunnallisesti merkittävä tehtävä, jota Paralympiakomitea tekee, on eduskunnan toimittava. Mikäli saan kerättyä aloitteeseeni eduskunnan enemmistön, on hallituksen lisättävä miljoona euroa annettavaan lisätalousarvioon.