Kansanedustaja Jouni Ovaska Keskustalaisempi Eurooppa -työryhmän puheenjohtajaksi

18.2.2022

|

Kansanedustaja Jouni Ovaska on valittu Keskustalaisempi Eurooppa -työryhmän puheenjohtajaksi. Keskustan puoluehallitus nimesi Ovaskan kokouksessaan torstai-iltana. Ovaska on suuren valiokunnan sekä ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä osallistunut aktiivisesti vaikuttamistyöhön Euroopan unionissa.

  • Tällä hetkellä Euroopassa tapahtuu paljon – turvallisuuteen, talouteen ja esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyvät päätökset linkittyvät kaikki vahvasti Euroopan unioniin.

Keskustalaisempi Eurooppa -työryhmässä puheenjohtajana on aiemmin toiminut puolueen varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen. Pakarinen jättää tehtävän keskittyäkseen keskustan kaupunkityöryhmän johtamiseen. Kaupunkityöryhmä on myös puolueen tärkeä prioriteetti.

  • Kiitän väistyvää puheenjohtajaa ansiokkaasta EU-työryhmän johtamisesta. Riikan työn pohjalta on hyvä jatkaa keskustalaisen EU-vaikuttamisen vahvistamista.

Tuore puheenjohtaja uskoo työryhmässä käsiteltävien aiheiden linkittyvän entistä enemmän turvallisuuteen. Maaliskuussa hyväksytään EU:n strateginen kompassi.  EU:n strategisessa kompassissa, unionin turvallisuuskompassissa, käsitellään muun muassa unionin nopean toiminnan parantamista, tiedustelukapasiteetin vahvistamista ja tehokkaampaa vastaamista hybridi- ja kyberuhkiin.

  • Ukrainan tilanteen myötä on selvää, että Euroopan unionin on otettava suurempaa roolia oman alueensa ja lähialueidemme turvallisuudesta. Viime kuukausina on tuntunut, että Euroopan unionin ääni jää yksittäisten jäsenvaltioiden ja suurvaltojen varjoon.

Koronapandemia on kurittanut useita toimialoja Euroopassa ja kotimaassa. Rajoitusten väistyessä katseet kohdistuvat talouskasvuun. Myös tässä Ovaska näkee Euroopan unionin merkittävän roolin.

  • Talouskasvua syntyy, kun EU-sääntely on kasvua tukevaa, rahoitusmarkkinat toimivat EU:n alueella ja yrityksillä on rahoitusta saatavana kasvuhankkeisiin.