Keskustan Ovaska: Iisakin kirkko vihdoin valmis – sote etenee

15.6.2021

|

Coxan ja Sydänsairaalan jatko saivat valiokunnalta askelmerkit

Sosiaali- ja terveysvaliokunta sai valmiiksi sote-uudistusta koskevan mietinnön. Se mahdollistaa Pirkanmaan julkisomisteisten yhtiöiden, Tekonivelsairaala Coxan sekä Sydänsairaalan toiminnan jatkumisen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen, kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) kommentoi mietintöä tuoreeltaan.

  • Tamperelaisilla ja pirkanmaalaisilla on painoarvoa valtakunnallisesti. Yleensä valiokunta ei ota kantaa yksittäisiin kysymyksiin, mutta nyt se halusi poikkeuksellisesti täsmentää mietinnössään keinot, joilla Sydänsairaala ja Tekonivelsairaala Coxa voivat jatkaa toimintaansa yhtiömuotoisena. Niiden toiminnan jatko on mietinnön valossa turvattu pienin muutoksin, Ovaska toteaa.

Valiokunnan mietinnön mukaan Sydänsairaala voi jatkaa toimintaansa yhtiömuotoisena, kun varmistetaan, että ympärivuorokautinen päivystys hoidetaan joko kokonaan hyvinvointialueen palveluksessa olevalla henkilökunnalla tai vaihtoehtoisesti hankkimalla täydentävästi vuokrattua työvoimaa Sydänsairaalasta.

  • Lopullinen päätösvalta siitä, kuinka tulevat hyvinvointialueet palvelutuotantonsa lainsäädännön asettamissa puitteissa organisoivat, kuuluu niiden tuleville päätöksentekijöille. Eli lopullisesti Coxan ja Sydänsairaalan tulevaisuuden määrittävät ensi vuoden alussa valittavat maakuntavaltuutetut, Ovaska sanoo.

Ovaska myöntää, että soten valmistuminen jo nyt kesäkuussa tuli yllätyksenä. Hänen mukaansa sotea on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa mutta lopulta projekti on tulossa päätökseen. 

Lopuksi Ovaska kiittää kansanedustajakollegoitaan kovasta työstä. 

  • Liian harvoin muistamme kiittää toisiamme. Kiitän erityisesti kansanedustaja Anna-Kaisa Ikosta ja Ilmari Nurmista, jotka ovat työskennelleet uutterasti asian parissa. Myös pirkanmaalaisten sote-ammattilaisten panos on ollut merkittävä, Ovaska päättää.