Keskustan Ovaska: Nämä eivät ole hautajaiset, vaan uusi alku!

3.6.2021

|

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjesti tänään Mitta on täysi! -mielenilmauksen. Samassa yhteydessä mielenosoituksen järjestäjät luovuttivat luovien alojen yhteisen julkilausuman puolueiden eduskuntaryhmille. Keskustan eduskuntaryhmän puolesta lausuman otti vastaan kansanedustaja Jouni Ovaska.

Aktiivisesti kulttuurialan tilannetta esillä pitänyt Ovaska korosti alan turhautumisen oikeutusta.

  • Kun tulin pitämään tätä puheenvuoroa, mietin, että voinko sanoa sen alkuun hyvät ystävät. Toivottavasti kaikesta huolimatta voin. Minulla oli valmiiksi kirjoitettu puhe, mutta kun katsoin teitä, päätin puhua sydämestäni, aidosti, Ovaska aloitti.

Ovaskan mukaan mielenosoittajien mustista asuista tuli mieleen hautajaiset.

  • Kun katson teidän mustia asuja, mieleeni tulee hautajaiset. Nämä eivät kuitenkaan ole alan hautajaiset vaan uusi alku, Ovaska korosti.

Pirkanmaan kansanedustaja totesi rehellisesti, että alan tilanteen huomioinnissa on epäonnistuttu. Tukitoimet ovat olleet myöhässä, riittämättömiä ja huonosti kohdennettuja.

  • En halua selitellä, totean vain, että olemme epäonnistuneet. Välillä tuntuu, että on vaikea löytää tahoa, joka tästä olisi vastuussa. Välillä vastuu tuntuu olevan STM:n virkamiehillä, välillä poliitikoilla. On todettava, että virheitä on tapahtunut ja ne pitää paikata, Ovaska sanoi.

Ovaska myös painotti puheessaan sitä, että pallo on nyt päättäjillä.

  • Huolenne ja turhautumisenne on nyt kuultu. Nyt pallo on meillä päättäjillä, meidän on kannettava vastuu. Tapahtumat pitää saada auki ja alan jälleenrakennus käyntiin. Toivottavasti voimme tehdä sen yhteistyössä, Ovaska päätti.