Keskustan Ovaska: positiivinen koronanyrkki käyttöön

10.2.2022

|

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Ovaska esittää koronan jälkihoitoon kuntakohtaisia ohjausryhmiä. Positiivisten koronanyrkkien ensisijaisena tehtävänä olisi uudelleenavata ja elvyttää paikallisia palveluita. Valtioneuvosto on ilmoittanut, että koronarajoituksia höllennetään helmikuun puolivälin tietämissä ja rajoituksista luovuttaneen maaliskuun alkuun mennessä.

  • Nyt tarvitaan toimia, joilla kulttuuritoimijat, ravintolat ja muut palvelut pääsevät jaloilleen pandemian jälkeen. Meidän on varmistettava, että kansalaiset palaavat palveluiden pariin, Ovaska sanoo.

Hyvinvointi- ja vapaa-ajanpalvelut ovat tärkeä osa kuntien ja kaupunkien vastuukenttää. Aluehallintovirastot ja valtioneuvosto ovat vastanneet koronapandemian hoitoon liittyvistä rajoitustoimista. Sen sijaan elvyttämiseen tarvitaan vahvasti mukaan myös kunnat ja kaupungit.

  • Tapahtuma- ja palvelualan jälleenrakentamisen yhteydessä on tärkeää käydä keskustelua siitä, millaisia palveluja kaipaamme ja miten saamme kaupunkitilan parhaiten kaupunkilaisten käyttöön, Ovaska pohtii.

Kansanedustajan mukaan positiiviseen koronanyrkkiin voitaisiin kutsua mukaan paitsi alan toimijoita myös monipuolinen joukko palveluiden käyttäjiä. Kahden vuoden ajan aluehallintovirastoissa virkamiehet ovat miettineet, mitä suljetaan. Nyt kun rajoituksista päästään luopumaan, kysymys kuuluu, missä on se porukka, joka miettii miten yhteiskuntaa avataan, Ovaska kysyy.