Keskustan Ovaska: YEL-uudistus ei voi mennä läpi eduskunnassa esitetyn mukaisena

23.8.2022

|

Yrittäjän eläketurvalakiin ehdotetut muutokset ovat aiheuttaneet huolta yrittäjien keskuudessa. Suurimpana pelkona on ollut yrittäjien ansioiden yliarvioiminen ja tätä kautta kohtuuttoman suuret eläkemaksut. Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jouni Ovaska tyrmää ehdotetun YEL-uudistuksen.

  • Yrittäjien eläketurvalaki on suuressa mittakaavassa pieni asia, mutta meille se on erittäin tärkeä. Siihen liittyvä uudistus ei voi mennä eduskunnassa läpi esitetyn mukaisena.

Keskustan eduskuntaryhmä on parhaillaan kokoontunut Poriin pitämään kesäkokousta. Kansanedustaja Ovaska kommentoi YEL-uudistusta tiedotustilaisuudessa.

  • Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksesta tuli selvä viesti, että tässä tilanteessa tarvitaan enemmän panostuksia siihen, että Suomessa voidaan yrittää ja saada kasvua aikaan. Meillä on taloudessa synkät pilvet taivaalla – nyt ei saa torpata kasvua ja yrittäjyyttä millään keinolla.

Ovaska korosti, että yrittäjien eläketurvaa on kehitettävä, mutta tämä ei voi tapahtua eläkemaksuja nostamalla aikana, jolloin yrittäjien niskaan kaatuu valtava määrä myös muita korotuksia.