Orpo vaihtoi leikkauslistat lahjasäkkiin

15.6.2022

|

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jouni Ovaska (kesk.) ihmettelee kokoomuksen talouspoliittista täyskäännöstä viikonlopun puoluekokouksessa. Vielä keväällä kokoomus ajoi tiukkaa talouspolitiikkaa, mutta Kalajoen puoluekokouksessa kokoomus keskittyi runsaisiin jakolupauksiin.

  • Orpolta tulee jakolupauksia kansalle kuin siimaa kelalta. Orpo porukoineen lupaili Kalajoen aurinkotuoleista käsin miljardiluokan velkarahoitteisia veronalennuksia sekä lisäpanostuksia koulutukseen, terveyspalveluihin, viranomaisille, tutkimukseen ja yrittäjille, ihmettele Ovaska.
  • Kauniisti käärittyjä paketteja eri äänestäjäryhmille löytyy Orpon lahjasäkistä kuin Korvatunturin isännältä. Silti Orpo luennoi talouskurista kykenemättä nimeämään yhtään säästökohdetta!

Ovaskan mielestä kokoomuksen toiminta täyttää ylimielisen sumutuksen tunnusmerkit. Ovaska ihmettelee, mihin kokoomuslaiset ovat kolme vuotta oppositiossa käyttäneet, kun löysistä puheista puuttuu edelleen kaikki sisältö.

  • Keskiviikon eduskuntakeskustelussa jouduimme taas turhaan odottamaan kokoomukselta konkretiaa. Puheita oikeistojohtajilla riittää, mutta villat on edelleen kerimättä, Ovaska arvioi.
  • Kävisimme mielellämme aitoa debattia Suomen suunnasta ja tulevasta vaalikaudesta, mutta kokoomus tuntuu tällä hetkellä tarjoavan vain kahdet kylmät kärryt.