Ovaska: Korona-avustukset pirkanmaalaisille kulttuurikohteille enemmän kuin tarpeeseen

17.6.2020

|

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korona-avustuksia kulttuurikohteille. Avustuksen saajana on useita kohteita Pirkanmaalla. Keskustan tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska iloitsee myönnetyistä tuista.

”Kulttuurikohteet ovat kärsineet koronaviruspandemia myötä äärimmäisen rankoista tulonmenetyksistä. Nyt myönnetyt tuet tulevat suurten talousongelmien kanssa kamppaileville kulttuuritoimijoille enemmän kuin tarpeeseen”, Ovaska painottaa.

Pirkanmaalaisia tuensaajia ovat muun muassa Tampereen Komediateatteri säätiö, Tampereen Teatteri Oy, Tampereen Työväen Teatteri Oy, Tampereen kaupunginorkesteri, Sara Hildénin taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Tampereen museot.

Hallituksen purkaessa rajoituksia, myös kulttuurikohteet ovat auenneet kesäkuun alusta alkaen. Näissä kohteissa noudatetaan kuitenkin edelleen kokoontumisrajoituksia.

”Kannustan kaikkia käyttämään tämän kesän ajan mahdollisimman paljon kotimaisia palveluita. Talouskriisistä nouseminen on meistä jokaisesta kiinni. Nyt jos koskaan kotimaan matkailua on suosittava”, Ovaska lisää.

Ovaska odottaa, että myös Pyynikin kesäteatterin tilanne otetaan huomioon, kun OKM tekee lisää päätöksiä tuen jakamisesta.