Pirkanmaan liikuntapaikkahankkeille esitetään 2,5 miljoonan euron avustuksia

19.5.2022

|

Valtion liikuntaneuvosto esittää myönnettäväksi yhteensä 2,5 miljoonaa euroa Lempäälässä, Nokialla ja Ylöjärvellä sijaitseviin kohteisiin. Asia siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriön ratkaistavaksi. Kansanedustaja Jouni Ovaska iloitsee hankkeiden etenemisestä.

  • Näyttää siltä, että Pirkanmaalla on toteutumassa kolme tärkeää hanketta. Hankkeet rahoitetaan suurimmaksi osaksi kuntien omalla rahalla, mutta myös valtionavustuksilla on suuri merkitys. Hienoa, että kunnat ovat olleet aktiivisia liikuntapaikkarakentamisen tukien haussa.

Pirkanmaan kohteista suurimman avustuksen on esityksen mukaan saamassa Lempäälän uimahalli. Tähän hankkeeseen liikuntaneuvosto esittää miljoonan euron suuruista avustusta. Kyseessä on kauppakeskus Ideaparkin alle suunniteltu uimahalli-kylpylä.

  • Hanke on hyvä osoitus siitä, miten yritysten ja julkisten tahojen yhteishankkeilla voidaan saavuttaa elinvoimaa koko maakuntaan.

Nokialla hankeraha käytettäisiin uuden palloiluhallin rakentamiseen. Nykyinen palloiluhalli on määrä purkaa ensi vuonna. Avustuksen suuruus olisi esityksen mukaan 750 000 euroa. Samansuuruinen avustus olisi menossa myös Ylöjärvelle. Ylöjärvellä avustuskohteena on Siltatien liikuntahalli.