Tampereelle erityisopettajakoulutus

28.2.2023

|

Tampereen yliopistolle on myönnetty erityispedagogiikan koulutusvastuu, asiasta kertoo tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska. Päätös saatiin maaliin hallitustaipaleen viimemetreillä. 

  • Tämä on kevään paras uutinenpaikallisen koulutuspolitiikan näkökulmasta. Olen ollut asiasta yhteydessä useampaan kertaan tiedeministeri Petri Honkoseen (kesk.). Päätös on todella merkittävä pirkanmaalaisten lasten ja nuorten tulevaisuuden kannalta, kansanedustaja Jouni Ovaska iloitsee.

Vaikuttamistyötä aiheen parissa on tehty niin yliopiston kuin kaupunginkin kanssa. Jouni Ovaska, joka itse on valmistunut luokanopettajaksi ja työskennellyt Tampereen yliopistossa, näkee nykytilanteen ongelmallisena.

  • Pirkanmaalla on tällä hetkellä jatkuva pula erityisopettajista. Asia on ollut minulle henkilökohtaisestikin tärkeä.

Tampere ja sen lähikunnat ovat muuttovoittoaluetta, mikä tarkoittaa oppilasmäärien jatkuvaa kasvua. Koska lapsia ja nuoria on paljon, on selvää että erityisopettajia tarvitaan tulevaisuudessakin.

  • Jatkossa Tampereen yliopisto saa kouluttaa erityisopettajia, joista luultavasti suuri osa tulee työllistymään Pirkanmaalle.

Erityispedagogiikan koulutusohjelma täydentää jo nyt menestyvää ja vetovoimaista kasvatustieteellistä koulutusta. 

  • Ennen kaikkea tämä päätös varmistaa lapsillemme ja nuorillemme entistä parempaa oppimisen tukea.