Tampereen yliopiston päätös tervetullut

5.10.2022

|

Tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) iloitsee Tampereen yliopiston ilmoituksesta hakea erityispedagogiikan koulutusvastuuta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Ovaska on pitkään ajanut asiaa yhdessä tamperelaisten päättäjien kanssa. Viimeksi hän kirjoitti aiheesta Tamperelaisessa syyskuussa (mielipide).

  • Olen itsekin Tampereen yliopiston kasvatustieteiden kasvatti. Meillä on huippuyliopisto, joka tarvitsee kipeästi erityispedagogiikan koulutusta täydentämään nykyisiä ohjelmia. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin alueellisesta ja valtakunnallisesta tarpeesta.
  • Väestön määrä ja sitä mukaa myös opettajien tarve kotiseudullamme kasvaa. Meillä on pula ammattitaitoisesta työvoimasta. Jotta voimme vastata peruskoulun ja toisen asteen vaatimuksiin, meidän on koulutettava lisää erityisopettajia ja huolehdittava että opettajia riittää ympäri Pirkanmaata.

Ovaska mukaan oppilaitoksista kantautuu huolestuttavaa viestiä oppilaiden uupumuksesta, tuen tarpeesta ja myös ohjauksen puutteesta. Tähänkin koulutusohjelmalla ja pätevän työvoiman saamisella voidaan puuttua.

  • Nyt meidän pirkanmaalaisten kansanedustajien tehtävänä on huolehtia hakemukselle mahdollisimman laaja poliittinen tuki.