Väylä auki ysitien osalta

18.9.2019

|

Hallitus päätti tänään väylien parantamispaketista yhteensä 154 milj. eurolla. Pirkanmaalle saatiin erittäin tervetulleita uutisia perusväylänpidon rahoitukseen. Hallitus esittää Vt 9:n turvallisuuden parantamiseksi Yliskylä-Oritupa ohituskaistan rakentamiseen yhteensä 10,5 miljoonaa euroa, josta ensi vuodelle kohdistuu 4,5 miljoonaa.

”Nyt on saatu väylä auki ysitienkin osalta. Vuosien puheet alkavat vihdoin konkretisoitua, kiitos siitä hallitukselle. Vt 9:lle laadittu yleissuunnitelma pääsee nyt etenemään. Yliskylä-Oritupa ohituskaistan rakentaminen on tärkeä askel turvallisempaan ja sujuvampaan liikenteeseen ysitiellä”, keskustan tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska hehkuttaa.

Pirkanmaa on jäänyt pitkään jalkoihin, kun niukkoja tierahoja on jaettu. Panostukset valtatie 9:n ongelmakohtiin ovat turvallisuuden kannalta kriittisiä.

”En olisi uskonut, kun jo keväällä lisätalousarviosta saimme rahaa kolmostielle, että nyt myös ysitie pääsee hyvään alkuun. Perusväylänpitoon esitetään ensi vuodelle 340 miljoonaa euroa. Hallitus on osoittanut, että se tosiaankin panostaa perusväylänpitoon”, riemuitsee Ovaska.