Keskustan Ovaska: Vesajärventie laitetaan kuntoon

11.12.2020

|

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on julkistanut tänään budjettimietintönsä. Valtakunnallisesti kohdentuva budjetin jakovara on tänä vuonna 40 miljoonaa ja sen myötä Pirkanmaallakin moni tärkeä kohde saa kaipaamansa rahoituksen. Tästä joukosta löytyy myös Vesajärventie.

Sirotepintainen Vesajärventien osuus Vasuntien risteyksen ja Majanevan välillä jouduttiin alkusyksystä muuttamaan soratieksi, kun useasti paikattu pinnoite rikkoutui hankalien keliolosuhteiden ja raskaan liikenteen yhteisvaikutuksesta korjauskelvottomaksi.

Pirkanmaan kansanedustaja Jouni Ovaska kertoo saaneensa kuluneen vuoden aikana tien huonosta kunnosta useita yhteydenottoja, joiden pohjalta hän on käynyt keskustelua laajasti eri toimijoiden kanssa.

  • Olen luvannut kääntää kaikki kivet ja kannot rahoituksen löytämiseksi. Nyt minulla on iloisia uutisia! Tänään julkaistiin valtiovarainvaliokunnan mietintö valtion tulevan vuoden budjetista ja siinä esitetään 450 000 euron määrärahaa Vesajärventien kuntoon laittamiseen, Ovaska iloitsee.

Ovaskan mukaan erittäin huonokuntoisen tien korjaamiselle on useita perusteita.

  • Tie on tärkeä haja-asutusaluetta yhdistävä seututie, jota käytetään niin elinkeinoelämän raskaisiin kuljetuksiin kuin työmatkaliikenteeseen. Se sijoittuu noin neljän kilometrin osuudelta pohjavesialueelle. Nyt tie laitetaan kuntoon ja hyvä niin, Ovaska päättää.