Me olemme pääkaupunki

5.5.2021

|

Julkaistu Tamperelaisessa 5.5.2021

Tampere on Suomen paras kaupunki. Näin on perusteltua väittää, kun tarkastelee tutkimuksia suomalaisten mielipiteistä asuinpaikkoihin ja kaupunkeihin liittyen. Tampere on kärjessä, kun suomalaisilta kysytään parasta paikkaa asua. Suomalaiset myös muuttaisivat kaikista Suomen kaupungeista mieluiten Tampereelle.

Emme pidä kärkipaikkaa pelkästään mielikuvissa. Positiivinen asennoituminen realisoituu myös muuttajissa. Tampere ja koko Tampereen kaupunkiseutu on muuttovoittotilastojen selkeä ykkönen.

Syitä vetovoimaamme on useita. Tampere on sijainniltaan loistava. Harrastusmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat todella hyvällä tasolla. Kaupunkiamme ympäröi ainutlaatuinen järviluonto, johon sisältyy merkittävästi nykyistä suurempaa potentiaalia myös matkailun saralla.

Tamperetta voi tituleerata Suomen todelliseksi pääkaupungiksi monella osa-alueella. Vetovoimaisuuden ja muuttovoiton ohella olemme muun muassa sauna-, siipi-, jääkiekko- ja teatteripääkaupunki sekä kohta myös ratikkapääkaupunki.

Vaikka olemme Suomen vetovoimaisin kaupunki, meidän on haastettava pääkaupunkiseutua nykyistä vahvemmin ja noustava kilpailijaksi myös eurooppalaisille isoille kaupungeille. Meidän on kyettävä olemaan nykyistä houkuttelevampi sijoittautumiskohde useamman yrityksen pääkonttorin sijoittumiselle.

Koronan väistyessä Tampereen on päästävä vahvaan kasvuun kiinni kaupungin, yritysten ja asukkaiden saumattomalla yhteistyöllä. Ennakkoluulottomuus ja rohkeus ovat olleet Tampereen menestyksen tekijöitä aina. Niistä on pidettävä kiinni myös jatkossa.

Emme tarvitse pääkaupungin titteliä ollaksemme pääkaupunki. Tarvitsemme rohkeutta uudistua ja jatkaa voimakkaalla kasvun tiellä, jolla Tampereesta kasvaa turvallinen, yhteisöllinen ja osaava kotikaupunki.

Jouni Ovaska

kansanedustaja, Kesk.