Nyt tuli jytky! Hämeenkyrön ohitustie lisätalousarvioon

18.6.2019

|

Hämeenkyröläislähtöinen kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) iloitsee suunnitelmista rakentaa vihdoin Hämeenkyrön ohitustie. Tiistaiaamuna pidetyssä tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeri Mika Lintilä sekä liikenneministeri Sanna Marin kertoivat hallituksen tulevasta lisätalousarviosta. Esityksessä on varattu ohitustien rakentamiselle 2,4 miljoonaa euroa tälle vuodelle ja yhteensä 64 miljoonan euron valtuus.

-Nyt tuli jytky! Hämeenkyrön ohitustie on ollut vuosikymmeniä suunnitelmissa mutta aina jokin muu hanke on mennyt edelle. Virkamiehet, yrittäjät ja poliitikot ovat tehneet hartiavoimin töitä asian eteen.

-Hämeenkyrön ohitustie palvelee elinkeinoelämää ja lisää liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Monen ihmisen arki tulee helpottumaan. Erityisesti raskaalle liikenteelle Hämeenkyrön lukuisat kiertoliittymät ovat hankalia ja osalle kalustoa jopa mahdottomia ajaa.

Ovaskan mukaan Tampereen ja Vaasan välillä Valtatie 3 ei vastaa liikenneolosuhteiltaan nykyaikaisia vaatimuksia. Väyläviraston mukaan tie on ollut kaikilla liikenneturvallisuuden tunnusluvuilla mitattuna selvästi muita valtateitä vaarallisempi.

-Tien rakentamisella on merkittävä työllisyyttä parantava vaikutus, ja hanke mahdollistaa suunnitellun maankäytön edistämisen.

-Vuosikymmenten vaikuttamistyö kantaa vihdoin hedelmää. Jälleen on todettava, että tällaiset merkittävät hankkeet etenevät vain ja ainoastaan maakuntarajat ylittävällä yhteistyöllä.