Yllättävän hyvä ohjelma

3.6.2019

|

Maanantaina julkaistu hallitusohjelma on tasapainoinen ja se huomioi koko Suomen, sanoo keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja Jouni Ovaska.

Oli hyvin epätodennäköistä, että olisimme vaalituloksen jälkeen muodostamassa hallitusta. Lopulta SDP:n puheenjohtaja Rinne vetosi meihin, kun näytti siltä, ettei sinipunan varaan rakentuva hallitus ole mahdollinen.

Asetimme neuvotteluihin kovat kynnyskysymykset, jotka koskivat niin lapsiperheiden aseman parantamista, maatalouden kannattavuutta kuin yrittäjien asemaa. Saimme tavoitteemme läpi!

Liikenteestä huolehtiminen takaa myös Pirkanmaan elinvoiman. Saimme perusväylänpitoon 300 miljoonan euron tasokorotuksen. Talvikunnossapitoon tehdään korotus. Yksityistiet saavat lisää rahaa.

Hallitus antaa kesäkuussa lisäbudjetin, jossa käynnistetään merkittäviä liikennehankkeita. Kolmos- ja ysitien parantamisen on päästävä tälle listalle, kärjessä Hämeenkyrön ohitustie.

Tunnin juna Tampereelta Helsinkiin sisältyy kirjaukseen pääradan ja sen laajennusten suunnittelusta. Raideliikennettä suunnitellaan siten, että hankkeelle mahdollistuisi EU-rahoituksen saaminen.

Tampereen ja Pirkanmaan kannalta ohjelma takaa asemamme maan kakkoskasvukeskuksena. Lisäksi meillä on mahdollisuus haastaa pääkaupunkiseutua entisestään.