Puheet on pidetty – kolmostie saatava kuntoon

3.8.2020

|

Valtatie kolmella on vakavia puutteita. Tämä tuli jälleen liian karulla tavalla esiin, kun Parkanon Alaskylässä sattui kuolonuhreja vaatinut kolari. Yksi Suomen tärkeimmistä väylistä ei täytä runkotielle asetettuja turvallisuusvaatimuksia.

Kolmostien huono kunto nousi esiin myös taannoisessa Jukka Huikon kirjoituksessa Ylä-Satakunnan sivuilla. Huikko toi esiin aiheellisesti katseiden kääntymisen kansanedustajien puheisiin ja tekoihin.

Pirkanmaalaisena uutena kansanedustajana ja valtatie kolmen eduskuntaverkoston puheenjohtajana ja kolmostien aktiivisena käyttäjänä painotan, että tieto korjaustarpeesta on välittynyt kansanedustajille. Tien korjaamisen osalta aikaa ei ole hukattavissa. Hanketta on ajettu jo pitkään, ymmärrys korjaustarpeesta on jaettu ja suunnitelma parantamisesta on valmis. Rahoitus puuttuu ja tähän on saatava muutos.

Tulen esittämään syksyn ensimmäisessä kolmostien eduskuntaverkoston kokouksessa Vaasan, Satakunnan ja Pirkanmaan vaalipiirien kansanedustajille, että kolmostien remontti, erityisesti Alaskylän mutkien oikaiseminen, nostetaan prioriteettilistan kärkeen. Tulemme käymään neuvottelut liikenneministeri Timo Harakan kanssa.

Mielipidekirjoitus Ylä-Satakunnassa, julkaistu 29.7.2020